Echipamente profesionale de protecție

MON - SAT: 08 am - 17 pm

Program

L-V: 08.00-18.00

Contact

0749 609 472

Blog

Alegerea echipamentului reflectorizant de protecție 

Alegerea echipamentului reflectorizant de protecție 

Alegerea echipamentul reflectorizant de protecție este un element esențial pentru siguranța persoanelor care lucrează sau se deplasează în zone cu trafic intens, cum ar fi șantierele, drumurile publice sau stațiile de transport în comun. Acesta este conceput pentru a face ca utilizatorul să fie vizibil și să reducă riscul de accidente în timpul activităților desfășurate.

În acest articol, vom discuta despre elementele cheie pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți un echipament reflectorizant de protecție.

Citește mai multe

Echipamentul individual de protectie

Echipamentul individual de protectie

În orice loc de muncă, există riscuri asociate cu activitățile desfășurate. Fie că este vorba despre construcții, industria chimică sau agricolă, fiecare ocupatie are propriile riscuri, care pot cauza vătămări sau chiar moarte. În acest context, echipamentele de protecție individuală sunt esențiale pentru a minimiza aceste riscuri și pentru a proteja lucrătorii de potențialele vătămări.

Citește mai multe

Cum sa alegi o casca de protectie

Pentru cei mai multi dintre noi, capul este o parte foarte importanta a corpului, chiar esentiala daca ne gandim ca tine la adapost creierul. Prin urmare, protejarea lui este deosebit de importanta. De aceea purtam casti! Pare simplu si normal. Cu toate acestea, atunci cand cauti o casca de protectie poti fi incurcat de diversitatea de modele disponibile.

Citește mai multe

Viitorul echipamentelor de protectie e smart

Cand va ganditi la echipamentele de protectie va ganditi cu siguranta la niste bocanci inestetici, grei, la aceleasi salopete gri pe care le-ati vazut la toti muncitorii, poate niste casti, manusi sau ochelari de protectie. Cu siguranta “smart” nu e primul cuvant care va vine in minte. Smart e telefonul, televizorul, ceasul… Dar cum ar fi daca echipa dvs ar purta echipamente smart, ar arata smart si ar fi protejati smart? Cam cat de departe este oare tehnologia de sectorul echipamentelor de protectie?

Citește mai multe

Imbracaminte de lucru. Design inovativ marca Portwest

Unul dintre principalii actori ai pietei de echipamente de lucru si de protectie individuala la nivel european si mondial este Portwest LTD. Si surprinde in fiecare an prin noutatile pe care le aduce la nivel de inovare de produs. Expertii echipelor de design combina ultimele descoperiri in materie de materiale cu feedback-ul din industrie, avand ca unic scop dezvoltarea si imbunatatirea ofertei de produse. 2020 aduce peste 200 de designuri noi. Vom incepe cu gama de echipamente DX4.

Citește mai multe

Echipamentele de protectie. Istoric, evolutie, tendințe (2)

(continuare)

Echipamentul individual de protectie (EIP) se refera la imbracamintea de protectie, casti, ochelari, incaltaminte sau orice alte echipamente destinate sa protejeze corpul purtatorului impotriva ranirii sau infectiei.

Pericolele la care se refera echipamentele de protectie includ substante chimice, electricitate, riscuri mecanice, caldura si particule in suspensie. Echipamentele de protectie pot fi purtate pentru sanatatea si siguranta ocupationala, dar pot fi purtate si in cazul activitatilor sportive.

Scop

Scopul echipamentului individual de protectie este de a reduce expunerea angajatilor la pericole. Cand exista pericole prezente si risc de accidentare, echipamentul individual de protectie este necesar. Marea si grava limitare a EIP este ca ofera protectie dar nu elimina pericolul la sursa.

Orice element EIP impune o bariera intre purtator si mediul de lucru. Acest aspect poate afecta capacitatea oamenilor de a-si desfasura activitatea. Poate crea un nivel semnificativ de disconfort. Oricare dintre acestea poate descuraja purtatorii sa foloseasca corect echipamentul individual de protectie. Consecintele nepurtarii pot duce la ranire sau, in imprejurari extreme, la deces. Dar un design ergonomic bun poate ajuta la reducerea acestor bariere. Aceasta este de fapt noua provocare a producatorilor de EIP.

Siguranta si sanatate in munca

In practicile de siguranta si sanatate la locul de munca, varianta cea mai buna de a asigura aceste cerinte muncitorilor este eliminarea si inlocuirea / eliminarea in intregime a pericolului. Daca masurile de eliminare sau de substituire nu se pot aplica, sunt puse in aplicare o serie de masuri tehnice si administrative care au ca scop consolidarea comportamentului uman si constientizarea riscurilor.

Echipamentele de protectie personala ocupa ultimul loc in lista masurilor ce pot fi luate pentru siguranta angajatilor. Lucratorii sunt expusi in mod regulat la pericol, dar au o bariera de protectie. In momentul in care nici aceasta bariera nu functioneaza, oamenii sunt expusi total iar urmarile pot fi fatale. Desi echipamentul de protectie individuala are o utilitate extraordinara, acesta nu este mecanismul de dorit in ceea ce priveste siguranta lucratorilor. “EIP are limitarea grava ca nu elimina pericolul la sursa si poate duce la expunerea angajatilor in cazul in care echipamentul esueaza”.

EIP ar trebui utilizat numai:

  • in ultima instanta, in cazul in care nu exista alte masuri disponibile
  • trebuie sa fie o solutie pe termen scurt, pana cand se poate utiliza un mod mai eficient de control al riscului
  • impreuna cu alte masuri de control

Pentru orice pericol particular pot fi necesare mai multe masuri de control pentru a aborda riscul. De exemplu, expunerea la o substanta chimica toxica. Poate necesita instalarea unui sistem de ventilatie, stabilirea unui program de intretinere preventiva pentru sistemul de ventilatie, utilizarea semnelor de avertizare si utilizarea EIP. Daca protejezi impotriva expunerii la o substanta chimica periculoasa sau o substanta biologica, trebuie luat in considerare modul in care poate intra substanta in organism. De exemplu, in cazul in care substanta poate fi absorbita prin plamani sau piele, poate fi necesara atat protectia pielii, cat si protectia respiratiei.

In concluzie, stabilirea unui sistem sigur de munca este esential pentru dezvoltarea afacerii. Investitia in munca, sanatate si siguranta trebuie considerata una strategica. Prin prioritizarea unor metode mai eficiente de control al riscurilor legate specific de pericolele potentiale se poate crea un mediu de lucru mai sigur. Siguranta locului de munca inseamna productivitate crescuta!

Citește mai multe

Echipamentele de protectie. Istoric, evolutie, tendințe (1)

Primele atestari

Istoria echipamentelor de protectie poate fi urmarita inapoi in timp inca din secolul al VIII-lea i.H., in Odiseea lui Homer. Laertes folosea manusi pentru a-si proteja mainile de spini, in timp ce lucra in gradina. Istoricul antic grec Xenophon amintea in scrierile sale ca persanii din vremea lui purtau manusi pentru a-si proteja mainile de frig.

In Evul Mediu manusile au devenit accesorii la moda pentru regalitate si alte personalitati eminente. In acelasi timp erau si echipamente practice pentru muncitorul obisnuit. Zidarii purtau manusi din piele de oaie atunci cand lucrau sau cand manipulau unelte sau materiale periculoase. Manusile din piele erau utilizate frecvent de vanatori.

In zilele noastre exista mai multe tipuri de manusi, fiecare ocupatie avand manusi de protectie specifice, identificate pe baza unei analiza de risc riguroase.

Casti si protectia capului

Protectia capului a fost, de-a lungul timpului, de o importanta primordiala, mai ales in timpul razboaielor. Majoritatea castilor timpurii au avut preponderent utilizari militare. Unele au fost folosite in lupta, pentru protectie. Altele au fost utilizate doar in cadrul ceremoniilor si a altor evenimente festive.

Cea mai veche utilizare a castilor o intalnim in secolul X i.H., la soldatii asirieni. Acestia utilizau casti din piele sau bronz pentru a proteja capul de sageti sau de loviturile de sabie, in timpul luptei. Pana in secolul XIX, castile si-au gasit utilizarea preponderent in razboaie.

Lucratorii din santierele navale au fost primii care au venit cu ideea de a crea un echipament care sa le protejeze capul. In acest sens, muncitorii au pus smoala pe palarii si apoi le-au pus la soare sa se usuce. Acest lucru a creat o palarie dura si durabila cu care au putut sa isi protejeze capul de pericolul reprezentat de caderea obiectelor.

In aceeasi perioada, un pompier din New York, Henry T. Gratacap, a creat o casca destinata in mod special celor care lucrau in acest domeniu. Ce e interesant e faptul ca designul creat de Gratacap a supravietuit pana in zilele nostre, in mare parte intact.

Citește mai multe
Abonează-te la știri

Află primul despre cele mai noi oferte:

Coș de cumpărături
Intră în cont

Nu ai un cont încă?

Creează-ți un cont