Echipamente profesionale de protecție

MON - SAT: 08 am - 17 pm

Program

L-V: 08.00-18.00

Contact

0749 609 472

Cum sa alegi o casca de protectie

Pentru cei mai multi dintre noi, capul este o parte foarte importanta a corpului, chiar esentiala daca ne gandim ca tine la adapost creierul. Prin urmare, protejarea lui este deosebit de importanta. De aceea purtam casti! Pare simplu si normal. Cu toate acestea, atunci cand cauti o casca de protectie poti fi incurcat de diversitatea de modele disponibile.

De ce sunt atat de multe? Ce protectie ofera? Care sunt diferentele? Ei bine, acestea sunt cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem.

Pentru inceput trebuie sa stabilim clar ca o casca este conceputa pentru a oferi protectie impotriva ranirii in timpul activitatii, dar nu poate garanta o protectie 100%. Casca pe care urmeaza sa o alegeti depinde de activitatea pe care urmeaza sa o desfasurati in timp ce o purtati. De exemplu, o casca de motocicleta pe un santier nu pare o idee prea buna… In mod similar, o casca de protectie industriala in timpul calariei iar nu pare o alegere fericita… Motivul este ca diferitele tipuri de casti ofera diferite niveluri de protectie si protejeaza capul de diferite tipuri de impact. In continuare va vom oferi cateva exemple de scenarii in care trebuie sa utilizati o casca de protectie, precum si standardul de siguranta pe care ar trebui sa il aveti in vedere cand alegeti casca.

Casti industriale (pentru santiere, fabrici, depozite)

casca industriala

casca industriala

Pentru ca o casca sa poata fi utilizata in zone de lucru generale, cum ar fi un santier sau o fabrica, atunci ar trebui sa purtati o casca de protectie care a fost testata si marcata CE conform EN 397: 2012 + A1: 2012. Castile testate si certificate conform acestui standard de siguranta ofera protectie impotriva caderii de la inaltime a unor obiecte cu dimensiuni reduse, cum ar fi chei, ciocane, scule sau caramizi. De asemenea, protejeaza capul in cazul in care il cicniti de perete, usa, rafturi sau alte obstacole. Standardul testeaza absorbtia socurilor (cat de multa energie de impact este absorbita de casca) si rezistenta la perforare, precum si retentia cablajului si proprietatile curelelor, in cazul in care castile sunt dotate cu asa ceva. Castile pot corespunde, de asemenea, standardului EN 50365: 2002, care se refera la protectia impotriva pericolelor electrice.

Casti pentru alpinisti

casca pentru alpinisti

casca pentru alpinisti

Aceste casti, la fel ca cele pentru uz industrial, sunt concepute pentru a proteja purtatorul de obiecte care cad. Castile de protectie pentru alpinisti ar trebui sa fie testate si marcate CE conform EN 12492: 2012. Acest standard difera usor de cel de la castile industriale, deoarece castile sunt testate pentru absorbtia socurilor in partea din fata, laterala si spate a castii, precum si in unghi. Casca este testata si pentru rezistenta la perforare. Curelusa de sub barbie este obligatorie in cazul castilor pentru alpinisti.

Casti pentru echitatie

Castile pentru echitatie pot fi testate si certificate conform PAS 015: 2011 sau VG 01.040 2014-12. Aceste standarde pentru casca sunt concepute pentru a oferi protectie capului unui utilizator care cade de la inaltime pe un obiect. Astfel, metodele de testare difera de cele ale castilor mentionate mai sus. Dintre cele doua standarde, PAS 015: 2011 are cerinte mai stricte.

Casti pentru biciclisti

Castile pentru biciclisti sunt testate si marcate CE conform EN 1078: 1997. La fel ca si castile pentru echitatie, acestea sunt testate pentru a proteja utilizatorul in cazul in care capul cade pe un obiect, dar la un nivel mult mai mic decat cele ecvestre.

Casti de motocicleta

casca pentru motociclisti

casca pentru motociclisti – zone de impact

Castile pentru motociclisti sunt reglementate de Regulamentul ECE 22-05. Aceste casti sunt proiectate pentru a proteja utilizatorul de caderea de pe o motocicleta si de lovirea solului in viteza.

Ca peste tot, e foarte important sa ne protejam resursele. Capul e una dintre cele mai importante resurse de care dispunem. Indiferent ca sunteti la munca sau in timpul liber, aveti grija de el!

Mai vechi

Viitorul echipamentelor de protectie e smart

Mai noi

Echipamentul individual de protectie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la știri

Află primul despre cele mai noi oferte:

Coș de cumpărături
Intră în cont

Nu ai un cont încă?

Creează-ți un cont