Echipamente profesionale de protecție

MON - SAT: 08 am - 17 pm

Program

L-V: 08.00-18.00

Contact

0749 609 472
Bang & Olufsen

Beoplay A1

Lasted answer oppose to ye months no esteem. Branched is on an ecstatic directly it.

Buy Now $299

Brand New Gadgets

Apple Watch

Letraset used it on their dry-transfer sheets, and again during the 90s as desktop publishers.

Buy Now $499

Apple's Newest

Macbook Pro

Today it's seen all around the web, on templates, websites, and all popular stock designs.

Buy Now $1199

Wireless Headphone

The passage is attributed to an unknown typesetter in the 15th century.

Music Monster

Lasted answer oppose to ye months no esteem. Branched is on an ecstatic directly.

Free Shipping

Been either fished for

Online Payment

Their professional look

Support 24

Break the lines wherever

Return of purchase

Photography online website
Latest tech releases

Featured Products

Pantaloni salopeta talie hidrofobizati Urban negru

195,00 lei
Pantaloni salopeta in talie hidrofobizati Urban negru. Model din colectia premium de salopete de lucru. Pantalonii au gauri de ventilatie si sunt tratati pentru a impiedica patrunderea apei. Materialul este hidrofobizat.

Pantaloni salopeta talie hidrofobizati Urban gri inchis

195,00 lei
Pantaloni salopeta in talie hidrofobizati Urban gri inchis. Model din colectia premium de salopete de lucru. Pantalonii au gauri de ventilatie si sunt tratati pentru a impiedica patrunderea apei.

Pantaloni salopeta talie hidrofobizati Urban maro

195,00 lei
Pantaloni salopeta in talie hidrofobizati Urban maro. Model din colectia premium de salopete de lucru. Pantalonii au gauri de ventilatie si sunt tratati pentru a impiedica patrunderea apei. Materialul este hidrofobizat.

Pantaloni salopeta cu pieptar hidrofobizati Urban negru

220,00 lei
Pantaloni salopeta cu pieptar hidrofobizati Urban negru. Model din colectia premium de salopete de lucru. Pantalonii au gauri de ventilatie si sunt tratati pentru a impiedica patrunderea apei.

Pantaloni salopeta cu pieptar hidrofobizati Urban gri inchis

220,00 lei
Pantaloni salopeta cu pieptar hidrofobizati Urban gri inchis. Model din colectia premium de salopete de lucru. Pantalonii au gauri de ventilatie si sunt tratati pentru a impiedica patrunderea apei.

Pantaloni salopeta cu pieptar hidrofobizati Urban maro

220,00 lei
Pantaloni salopeta cu pieptar hidrofobizati Urban maro. Model din colectia premium de salopete de lucru. Pantalonii au gauri de ventilatie si sunt tratati pentru a impiedica patrunderea apei.

Bluza salopeta hidrofobizata Urban negru

195,00 lei
Bluza salopeta hidrofobizata Urban negru este un model stilizat, din colectia de salopete de lucru Urban. Bluza are un design modern, care tine linia corpului. Materialul este hidrofobizat.

Bluza salopeta hidrofobizata Urban gri inchis

195,00 lei
Bluza salopeta hidrofobizata Urban gri inchis este un model stilizat, din colectia de salopete de lucru Urban. Bluza are un design modern, care tine linia corpului. Materialul este hidrofobizat.
Beoplay H4

Superb sound. Expressive style.

Smart Camera

FUJIFILM xT-100 Photograph "SMARTER"

Newest electronics

Top Selling Products

Examples of mockup

Our Latest Articles

Echipamentele de protectie. Istoric, evolutie, tendințe (1)

Primele atestari

Istoria echipamentelor de protectie poate fi urmarita inapoi in timp inca din secolul al VIII-lea i.H., in Odiseea lui Homer. Laertes folosea manusi pentru a-si proteja mainile de spini, in timp ce lucra in gradina. Istoricul antic grec Xenophon amintea in scrierile sale ca persanii din vremea lui purtau manusi pentru a-si proteja mainile de frig.

In Evul Mediu manusile au devenit accesorii la moda pentru regalitate si alte personalitati eminente. In acelasi timp erau si echipamente practice pentru muncitorul obisnuit. Zidarii purtau manusi din piele de oaie atunci cand lucrau sau cand manipulau unelte sau materiale periculoase. Manusile din piele erau utilizate frecvent de vanatori.

In zilele noastre exista mai multe tipuri de manusi, fiecare ocupatie avand manusi de protectie specifice, identificate pe baza unei analiza de risc riguroase.

Casti si protectia capului

Protectia capului a fost, de-a lungul timpului, de o importanta primordiala, mai ales in timpul razboaielor. Majoritatea castilor timpurii au avut preponderent utilizari militare. Unele au fost folosite in lupta, pentru protectie. Altele au fost utilizate doar in cadrul ceremoniilor si a altor evenimente festive.

Cea mai veche utilizare a castilor o intalnim in secolul X i.H., la soldatii asirieni. Acestia utilizau casti din piele sau bronz pentru a proteja capul de sageti sau de loviturile de sabie, in timpul luptei. Pana in secolul XIX, castile si-au gasit utilizarea preponderent in razboaie.

Lucratorii din santierele navale au fost primii care au venit cu ideea de a crea un echipament care sa le protejeze capul. In acest sens, muncitorii au pus smoala pe palarii si apoi le-au pus la soare sa se usuce. Acest lucru a creat o palarie dura si durabila cu care au putut sa isi protejeze capul de pericolul reprezentat de caderea obiectelor.

In aceeasi perioada, un pompier din New York, Henry T. Gratacap, a creat o casca destinata in mod special celor care lucrau in acest domeniu. Ce e interesant e faptul ca designul creat de Gratacap a supravietuit pana in zilele nostre, in mare parte intact.

Citește mai multe

Echipamentele de protectie. Istoric, evolutie, tendințe (2)

(continuare)

Echipamentul individual de protectie (EIP) se refera la imbracamintea de protectie, casti, ochelari, incaltaminte sau orice alte echipamente destinate sa protejeze corpul purtatorului impotriva ranirii sau infectiei.

Pericolele la care se refera echipamentele de protectie includ substante chimice, electricitate, riscuri mecanice, caldura si particule in suspensie. Echipamentele de protectie pot fi purtate pentru sanatatea si siguranta ocupationala, dar pot fi purtate si in cazul activitatilor sportive.

Scop

Scopul echipamentului individual de protectie este de a reduce expunerea angajatilor la pericole. Cand exista pericole prezente si risc de accidentare, echipamentul individual de protectie este necesar. Marea si grava limitare a EIP este ca ofera protectie dar nu elimina pericolul la sursa.

Orice element EIP impune o bariera intre purtator si mediul de lucru. Acest aspect poate afecta capacitatea oamenilor de a-si desfasura activitatea. Poate crea un nivel semnificativ de disconfort. Oricare dintre acestea poate descuraja purtatorii sa foloseasca corect echipamentul individual de protectie. Consecintele nepurtarii pot duce la ranire sau, in imprejurari extreme, la deces. Dar un design ergonomic bun poate ajuta la reducerea acestor bariere. Aceasta este de fapt noua provocare a producatorilor de EIP.

Siguranta si sanatate in munca

In practicile de siguranta si sanatate la locul de munca, varianta cea mai buna de a asigura aceste cerinte muncitorilor este eliminarea si inlocuirea / eliminarea in intregime a pericolului. Daca masurile de eliminare sau de substituire nu se pot aplica, sunt puse in aplicare o serie de masuri tehnice si administrative care au ca scop consolidarea comportamentului uman si constientizarea riscurilor.

Echipamentele de protectie personala ocupa ultimul loc in lista masurilor ce pot fi luate pentru siguranta angajatilor. Lucratorii sunt expusi in mod regulat la pericol, dar au o bariera de protectie. In momentul in care nici aceasta bariera nu functioneaza, oamenii sunt expusi total iar urmarile pot fi fatale. Desi echipamentul de protectie individuala are o utilitate extraordinara, acesta nu este mecanismul de dorit in ceea ce priveste siguranta lucratorilor. “EIP are limitarea grava ca nu elimina pericolul la sursa si poate duce la expunerea angajatilor in cazul in care echipamentul esueaza”.

EIP ar trebui utilizat numai:

  • in ultima instanta, in cazul in care nu exista alte masuri disponibile
  • trebuie sa fie o solutie pe termen scurt, pana cand se poate utiliza un mod mai eficient de control al riscului
  • impreuna cu alte masuri de control

Pentru orice pericol particular pot fi necesare mai multe masuri de control pentru a aborda riscul. De exemplu, expunerea la o substanta chimica toxica. Poate necesita instalarea unui sistem de ventilatie, stabilirea unui program de intretinere preventiva pentru sistemul de ventilatie, utilizarea semnelor de avertizare si utilizarea EIP. Daca protejezi impotriva expunerii la o substanta chimica periculoasa sau o substanta biologica, trebuie luat in considerare modul in care poate intra substanta in organism. De exemplu, in cazul in care substanta poate fi absorbita prin plamani sau piele, poate fi necesara atat protectia pielii, cat si protectia respiratiei.

In concluzie, stabilirea unui sistem sigur de munca este esential pentru dezvoltarea afacerii. Investitia in munca, sanatate si siguranta trebuie considerata una strategica. Prin prioritizarea unor metode mai eficiente de control al riscurilor legate specific de pericolele potentiale se poate crea un mediu de lucru mai sigur. Siguranta locului de munca inseamna productivitate crescuta!

Citește mai multe

Join Our Newsletter
And Get Latest Updates

Sitting mistake towards his few country ask. You delighted two six depending objection happiness.

Bring Your Friends
And Get a 10% Discount

According to McClintock, a 15th century typesetter likely scrambled part of Cicero's De Finibus in order.

Abonează-te la știri

Află primul despre cele mai noi oferte:

Coș de cumpărături
Intră în cont

Nu ai un cont încă?

Creează-ți un cont